'Ik wilde als kind al burgemeester worden'

SLUIS -
Jetten neemt tijdens het kennismakingsinterview met Omroep Zeeland vaak het woord 'uitdaging 'in de mond. Bijvoorbeeld als de wankele politieke situatie in Sluis aan de orde komt. In recent verleden zijn wethouders opgestapt, zijn er verschillende politieke ruzies geweest en was de financiële positie van Sluis penibel. Jetten daarover: "Ik kijk liever vooruit en zie het als een uitdaging. Ik heb ook veel bestuurlijke ervaring, ook met dit soort zaken en kan daar misschien in Sluis gebruik van maken."

Speerpunten

Over waar Jetten zich de komende jaren sterk voor gaat maken, zegt ze nog niet veel. "Eerst de benoeming officieel, dan de taakverdeling en dan komt het zeker aan de orde."

Wonen

Annemiek Jetten woont nu nog in Breda, maar heeft plannen om naar Sluis te gaan komen. "Mijn man en ik willen de tijd nemen om een nieuwe woning te zoeken. Maar ik heb al heel wat mooie plaatsen gezien in de gemeente."
Ervaren
De gemeenteraad heeft gekozen voor Jetten omdat zij "een enthousiaste en ervaren bestuurder is, die de belangen van Sluis kan behartigen". Volgens de gemeenteraad kan Jetten de rol van burgemeester met gezag en respect neerzetten.

Adviesbureau

Jetten werkt nu nog in Breda, waar zij directrice is bij adviesbureau Anissa AIM. Dat is een adviesbureau voor interimmanagement en mediation in het openbaar bestuur. Daarvoor heeft ze verschillende juridische en bestuurlijke functies bekleed op het gebied van milieu, calamiteitenplannen en handhaving bij onder meer gemeenten en het rijk.

Beslissing


De minister beslist na de aanbeveling over de voordracht. De uiteindelijke beslissing wordt genomen bij Koninklijk Besluit. Het is niet bekend wanneer dit besluit officieel genomen wordt. Maar Jetten zou wel eens de eerste burgemeester kunnen worden die benoemd wordt door Koning Willem-Alexander.

Suurmond

Annemiek Jetten, geboren in Belfeld, is getrouwd en heeft een zoon (Thom) van achttien en een dochter (Pia) van zestien jaar. Ze wordt de opvolger van Jacques Suurmond. Hij gaat per 1 juli 2013 met pensioen.