Belg Yannick Mertens wint Challenger Zeeland

Belg Yannick Mertens wint Challenger Zeeland
MIDDELBURG - De eerste break van de finale was in de zesde game voor Baluda na een dubbele fout van de Belg, maar Mertens brak direct terug en trok de stand gelijk tot 4-4. Op de service van zijn tegenstander wist Mertens opnieuw een break te forceren en kwam zo op 5-4. Op zijn eigen service pakte de Belg de eerste set met 6-4.

In de tweede set kon Baluda zijn eerste servicegame nog wel behouden, maar in zijn tweede werd de Rus weer gebroken. Mertens behield zijn eerste twee servicegames en kwam op 3-1. Uiteindelijk mocht de Belg op de stand 5-4 serveren voor de wedstrijd. Het vierde matchpoint was raak voor de 24-jarige Mertens, die als tweede geplaatst was in Middelburg.

Mertens was blij met z'n zege. "De bedoeling is om weer richting de top-200 te gaan op de wereldranglijst. Daar geeft dit vertrouwen voor. Ik ga weer Challengers spelen, te beginnen komende week in Scheveningen", aldus Belg.

Bij de heren is het toernooi dit jaar opnieuw een Future met een prijzenpot van in totaal $15.000. Dit is een niveau lager dan het toernooi bij de vrouwen dat een Challenger $25.000 is.