Zeeland kleurt wit, extreme overlast blijft uit

OOST-SOUBURG -
Op de A58 kwam door een glijpartij een busje in de berm terecht ter hoogte van Rilland, maar die kon zelf weer doorrijden. Verder zijn er bij de politie geen ongelukken bekend.

Strooiwagens

Op de snelweg had Rijkswaterstaat elf strooiwagens ingezet. Automobilisten pasten over het algemeen hun snelheid goed aan vanwege de sneeuwval. Op sommige lokale wegen bleef het lang glad, omdat daar niet niet altijd gestrooid kan worden. Fietspaden worden op sommige plaatsen met sneeuwschuivers schoongeveegd.

Code oranje

Het KNMI schaalde donderdagavond de waarschuwing voor Zeeland op naar code oranje. Deze strengere weerwaarschuwing is volgens het weerinstituut nodig vanwege de combinatie van sneeuw en wind.

Droog

Het weerbericht van MeteoConsult waarschuwt voor perioden van sneeuw of natte sneeuw, later nog regen. Vanmiddag wordt het droog. De wind is vrij krachtig tot hard en komt uit het zuiden met een kracht van vijf tot zeven Beaufort.

Plezier

Naast overlast zorgt de eerste sneeuw ook voor plezier. Op verschillende schoolpleinen vermaken kinderen zich en gooien sneeuwballen of proberen sneeuwpoppen te maken.