Minderhoud over de Spelen: "Het zal er om hangen"

ROTTERDAM - Het CHIO is een belangrijk meetmoment met betrekking tot de Olympische Spelen. Bondscoach Sjef Janssen moet kiezen uit in totaal zes combinaties voor drie plaatsen in de landenploeg en een individuele startplaats in de Kür op Muziek. Volgens Minderhoud was zijn Grand Prix niet zijn beste proef ooit, maar ik was ook zeker niet ontevreden."

Hij kon nog weinig zeggen over zijn uiteindelijke kansen op Londen: "We moeten donderdag afwachten, dan weten we meer", aldus de 38-jarige ruiter die nu in Harskamp woont. "Als de anderen boven mij eindigen wordt het een moeilijk verhaal. Het wordt vrij spannend, het zal er om hangen."

Woensdag reden er negen combinaties. Donderdag komen de andere deelnemers in actie waaronder drie Nederlandse combinaties. Edward Gal uit Harskamp met Glock's Undercover, Anky van Grusven uit Erp met Salinero en Imke Schellekens-Bartels uit Hooge Mierde met Hunter Douglas Sunrise vormen met Minderhoud de Nederlandse ploeg.

Bondscoach Sjef Janssen: "Er zaten hoogtepunten in Hans Peter zijn Grand Prix, maar ook een paar fouten. Hij kan op zich wel tevreden zijn, maar in zo'n laatste kwalificatie voor de Olympische Spelen wil je eigenlijk foutloos zijn en dat was het helaas niet."