Middelburgers kunnen type burgemeester kiezen

MIDDELBURG - Via een website kunnen de inwoners hun stem uitbrengen. De vertrouwenscommissie gebruikt de uitslag voor de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Per 1 mei gaat Koos Schouwenaar met pensioen.

Types

De gemeente Middelburg legt in persbericht uit hoe de vier verschillende types eruitzien.

Verbinder: Een verbinder is een bestuurder die mensen laat samenwerken en hen stimuleert om gezamenlijke doelen te bereiken. Het is iemand die bekend staat als toegankelijk, begrijpend, behulpzaam en betrokken.

Procesregisseur: Een procesregisseur is een bestuurder die de regels stelt en handhaaft. Hij of zij neemt leiding en zorgt voor structuur en planning. Het is iemand die bekend staat als nauwgezet, analytisch, ordelijk, betrouwbaar en verantwoordelijk.

Netwerker: Een netwerker is een bestuurder die nieuwe mogelijkheden en kansen creëert. Hij of zij legt contacten en maakt daar gebruik van om tot oplossingen te komen. Het is iemand die bekend staat als ambitieus, creatief, open, soepel in het contact met allerlei verschillende mensen en zelfverzekerd.

Aanjager: Een aanjager is een bestuurder die zorgt dat er een visie en een richting is om naar toe te werken. Hij of zij geeft duidelijke grenzen aan en spreekt mensen aan op het nakomen van afspraken. Het is iemand die bekend staat als duidelijk, wilskrachtig, taakgericht en voortvarend.