Meerderheid stemt voor cruisekade Vlissingen

VLISSINGEN -
De kade bij Finsa aan de Buitenhaven werd al
, maar dankzij geld van de provincie kan deze kade structureel worden ingezet. De provincie steekt er geld in om de toekomst en uitbreiding van
te ondersteunen. Zeecruisetoeristen krijgen onder meer uitstapjes aangeboden naar Vlissingen, Middelburg en Veere.

Trekpleisters

Ze worden dan per bus naar toeristische trekpleisters vervoerd vanaf de kade. Nieuw in het programma is dat Fort Rammekens onderdeel wil zijn van het toeristisch aanbod.

Mogelijkheden

Samen met ondernemers wordt gekeken naar mogelijkheden die ze de toeristen te bieden hebben. Dan kan het gaan om bijvoorbeeld de mogelijkheid om mountainbiketochten in de omgeving te maken of om daar neer te strijken voor een hapje of een drankje.

Samenwerking

Volgens Zeeland Cruise Port, een samenwerkingsverband dat het doel heeft om cruisetoerisme in Zeeland te promoten, heeft het instellen van een vaste cruisekade in Vlissingen grote voordelen voor het zeecruisetoerisme in Zeeland.

Impuls

Vlissingen zou kunnen uitgroeien tot een cruisehaven als Zeebrugge en IJmuiden, waar in 2012 respectievelijk 94 en 45 grote cruiseschepen aanmeerden. Grote cruiseschepen vervoeren tot zo'n 1200 passagiers. Daarom zou de economische impuls van het toenemen van zulke cruises groot zijn.