Middelburg pakt parkeerfraude aan

MIDDELBURG -
De gemeente vermoedt dat mensen die een bekeuring onder de autoruit hebben gekregen omdat ze te lang hebben geparkeerd andere parkeerders om hún parkeerkaartje vragen. Met het parkeerkaartje van een ander, met een later tijdstip erop, proberen ze hun eigen parkeerboete vervolgens aan te vechten. Omdat er nu op ieder parkeerkaartje het kenteken komt te staan, kan hier niet meer mee gefraudeerd worden.

Vragen

De gemeente Middelburg heeft dinsdag vragen gekregen van mensen die willen weten waarom ze hun kenteken moeten invoeren bij het kopen van een parkeerkaartje. Ook zorgt het invoeren van het kenteken voor rijen bij de parkeerautomaten, omdat veel mensen hun kenteken niet uit het hoofd weten.

Parkeerautomaten

De proef in Middelburg duurt een paar maanden en wordt alleen gedaan bij parkeerautomaten die buiten staan en niet in parkeergarages.

Mobiele telefoon

In het centrum van Middelburg worden nieuwe parkeerautomaten geplaatst. Met deze nieuwe automaten kan niet alleen met muntgeld, pinpas of creditcard worden betaald, maar ook via de mobiele telefoon.