'Economische schade door communicatie alg'

OUWERKERK -
De VVD-fractie in de gemeente Schouwen-Duiveland heeft schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de manier van communiceren en de gevolgen voor de mosselsector.

Dip

Volgens Hans van Geesbergen van de Producentenorganisatie Mosselcultuur zorgde de gebrekkige communicatie van vorige week voor een dip in de handel van mossels.
Spoedoverleg
De burgemeester van de gemeente Schouwen-Duiveland, Gerard Rabelink, riep vorige week de verschillende hulpdiensten bijeen voor spoedoverleg over de alg in Ouwerkerkse Kreek. Dat gebeurde onder de vlag van de zogenoemde Veiligheidsregio. Rabelink is als burgemeester bestuurlijk verantwoordelijk voor de besluiten van de Veiligheidsregio met betrekking tot de algenproblematiek.
Alarm
Bij de oproep voor het spoedoverleg op dinsdag 7 augustus gaven de hulpdiensten een groot alarm af, een zogeheten GRIP 3. Van GRIP 3 is sprake wanneer het incident een bedreiging vormt voor het welzijn van grote groepen van de bevolking binnen een gemeente én bestuurlijke leiding vereist. Maandagmiddag is de alarmfase afgeschaald naar GRIP 0.
Evaluatie
Ondanks kritiek staat de burgemeester van gemeente Schouwen-Duiveland, Gerard Rabelink, nog steeds achter de alarmfase GRIP 3 die werd afgekondigd. Er komt wel een evaluatie. De woordvoering wordt nu door Waterschap Scheldestromen overgenomen van de Veiligheidsregio Zeeland.