Eerste commerciële verslavingskliniek in Zeeland

OOST-SOUBURG -
In de polikliniek in Middelburg is alles erop gericht om de verslaving duurzaam onder controle te krijgen. De kliniek richt zich op de gehele provincie Zeeland. Het behandelteam van deze locatie bestaat uit medewerkers die sterk verbonden zijn met deze regio. Indien nodig houden de behandelaren ook spreekuur op de andere eilanden, om zo dicht mogelijk bij de cliënt te komen. RoderSana kent ook geen wachtlijsten.

Eigen bijdrage

Cliënten kunnen bij de nieuwe polikliniek terecht met alle vormen van verslavingsgedrag, waaronder alcohol- en drugsverslaving, medicijnverslaving, en gokverslaving.  De kosten van de behandeling worden gedekt door de zorgverzekeraar. Cliënten betalen wel altijd een eigen bijdrage, ter bekostiging van de niet-zorggebonden faciliteiten.

Stijging

“Wij zien dat het aantal mensen met een verslaving in de provincie Zeeland, net als in de rest van Nederland,  toeneemt. Omdat uit onderzoek meer en meer blijkt dat het voor het slagen van behandelingen belangrijk is dat cliënten zoveel mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven functioneren, besloten wij om ook in Zeeland een satelliet vestiging te openen”, aldus Dirk Steenssens, psychiater en medisch directeur van RoderSana.