Gevolgen voor Rabobank-Zeeuwen lijken beperkt

OOST-SOUBURG -
De bank maakte
de professionele mannen- en vrouwenwielerploeg niet meer te steunen. Het is nog onzeker in welke vorm de opleidingsploeg in 2013 actief zal zijn in het peloton. Er zijn volgens Rabobank besprekingen om het team onder te brengen bij de wielerbond KNWU.

Raas

De profploeg blijft in 2013 nog wel actief in het peloton, maar niet meer met Rabobank als sponsor. Wat er daarna gaat gebeuren is onzeker. De bank was sinds 1996 sponsor van de profploeg. Jan Raas uit 's-Heerenhoek was destijds oprichter/manager van het team. In 2003 moest Raas vertrekken bij de ploeg.

Buschauffeurs

Bij de profploeg zijn twee Zeeuwse buschauffeurs in dienst: Piet de Vos en Kees Hamelink uit Heinkenszand. Vos was 17 jaar buschauffeur van de Rabobank-wielerploeg. Het nieuws over het afhaken van de bank als hoofdsponsor is bij Piet de Vos uit Heinkenszand dan ook hard aangekomen. "Ik was sprakeloos", aldus De Vos.

Onvermijdelijk

Sinds het begin in 1996 was De Vos als buschauffeur betrokken bij de ploeg. "Rabobank is altijd een goede sponsor geweest. Maar als je ziet wat er de afgelopen week allemaal naar buiten is gekomen dan is dat natuurlijk niet goed. Of het onvermijdelijk was? Ik denk het haast wel ja."

Toekomst

Bang voor zijn toekomst is De Vos niet. "Het is de vraag wat er nu gaat gebeuren. Misschien een doorstart, misschien gaan we een jaar in het wit verder, dat weten we nog niet. Ik blijf het liefst werkzaam in het wielrennen. Het zal wel even gek zijn als ik straks in mijn spiegel kijk en ik zie geen oranje bus meer..."