Nieuwsflits3 woensdag 8 februari 2012

Nieuwsflits3 woensdag 8 februari 2012

De eerste hulp in de ziekenhuizen van Goes en Vlissingen kreeg afgelopen week zo'n twintig procent meer ongevallen te verwerken. In Zeeuws-Vlaanderen meldden zich de afgelopen dagen 45 personen bij de eerste hulp na een schaatsongeluk of een val door gladheid op straat.

Verwondingen aan benen, polsen en hoofd zijn schering en inslag de afgelopen ijsperiode. Vorig jaar was er rond deze tijd geen sprake van schaatsplezier.
De Strâo 2012 in Renesse is afgelast. Op het traject waar de paarden overheen moeten lopen ligt teveel sneeuw en ijs. Volgens de organisatie is dat niet verantwoord. Alleen het ringsteken voor de kinderen en de feestavond gaan door. Het kinderringsteken is verplaatst naar de schaatsbaan in Renesse.
De politie heeft dinsdag een 24-jarige man uit Middelburg aangehouden, omdat er aangifte tegen hem is gedaan van ontucht met een 3-jarig meisje bij kinderopvang De Tuimelaar in Vlissingen. De ouders van zo'n 150 kinderen zijn gisteravond door burgemeester Roep ingelicht over de aangifte in het gemeentehuis van Vlissingen. Daar waren ook de directeur van Kinderopvang Walcheren (KOW), waaronder De Tuimelaar valt, de teamchef van de politie en een vertegenwoordiger van de GGD.