Kloetinge verslaat Hoek in spectaculaire derby

KLOETINGE -
Ondanks het verlies blijft Hoek in de race voor promotie naar de Topklasse en mag het komende week met ASWH en XerxesDZB gaan spelen om een nacompetitieticket. Kloetinge handhaaft zich in de hoofdklasse door de zege.
Hoek stond binnen twintig minute op een riante 0-2 voorsprong. Jorrit d’Haeseleer opende na vier minuten de score. Guillaume Clinckemaillie zorgde in de 19e minuut voor 0-2. Kloetinge was nog nauwelijks gevaarlijk geweest. De eerste kans was meteen raak Tom Blomaard rondde een voorzet van Mark Schuit prima af. Na ruim een half uur stond het weer gelijk. Een schot van Bart Deprez werd van richting veranderd en liet Hoek-doelman De Jonghe kansloos.
Kloetinge begon uitstekend aan de tweede helft. Binnen twee minten zette Deprez de thuisploeg op 3-2. Het resterende deel van de tweede helft was niet best. Beide ploegen wisten nauwelijks kansen te creëren. Enkele minuten voor tijd besliste Tom Blomaard met zijn tweede doelpunt van de middag de wedstrijd (4-2).
Zo wint Kloetinge dit seizoen twee keer van Hoek. Eerder dit seizoen wonnen de Bevelanders in Zeeuws-Vlaanderen met 0-1.
Vanaf 20.00 uur kunt u hier een langere samenvatting van de wedstrijd bekijken. Deze wordt vanaf dat tijdstip ook uitgezonden om Omroep Zeeland televisie.

LIVEBLOG


16:22 AFGELOPEN
Het zit erop. Kloetinge wint met 4-2 van Hoek. Hoek verliest, nadat het zestien officiële wedstrijden niet had verloren.

16:18

De officiële speeltijd zit erop. Bart Deprez verlaat het veld en wordt vervangen door Rogier Veenstra.

16:15

Bij Kloetinge komt Rick Mulder in het veld voor Mark Schuit. Vlak daarna krijgt Hoek nog een goede kans op 4-3, maar Van der Schee redt.

16:12 BESLIST 4-2

Tom Blomaard maakt zijn tweede doelpunt van de middag. De wedstrijd lijkt beslist.

16:11

Beide ploegen wisselen nog een keer. Daan Esser wordt bij Kloetinge vervangen door Sjors Lankhaar. Bij Hoek komt Regilio Pinas in het veld voor Tim de Meersman.

16:09

Wedstrijd bijna beslist. Daan Esser raakt de lat. Nog minder dan acht minuten te spelen.

16:08

Er gebeurt weinig. De wedstrijd kabbelt naar het einde.

16:02

Eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Mats Willemse (Kloetinge) na een overtreding op Fabian Wilson.

16:00

Daan Esser is bijna trefzeker uit een hoekschap, maar zijn inzet gaat naast. Hoek heeft nog ruim een kwartier om iets aan de achterstand te doen.

15:57

Bij deze stand is Kloetinge zeker van lijfsbehoud, de ploeg van trainer Diederik Hiensch moet daarvoor minimaal gelijkspelen. Hoek is afhankelijk van de andere resultaten in de hoofdklasse of het nog in de race blijft voor promotie naar de Topklasse.
15:52
Inmiddels heeft Sebastien Hermans bij Hoek het veld verlaten en is vervangen door Alain van Mieghem.

15:51
Clinckemaillie is dicht bij de 3-3. Maar Van der Schee redt. Uit de corner komt Sierveld maar net over.

15:48

Hoek is nog nauwelijks gevaarlijk geweest in de tweede helft. Kloetinge krijgt wel weer een mogelijkheid, maar het schot van Willemse is niet hard genoeg.

15:43

Geen grote kansen voorlopig na de 3-2 van Deprez.
15:36 BEELDEN EERSTE HELFT
Bekijk nu hier online beelden van de doelpunten uit de eerste helft.

15:34 3-2 KLOETINGE
Bliksemstart voor Kloetinge! Bart Deprez zorgt binnen twee minuten voor 3-2 na slecht verdedigen van Hoek. Z'n tweede van de middag.

15:33

Binnen enkele minuten kunt u hier al kijken naar de vier doelpunten uit de eerste helft.

15:32

Er is afgetrapt voor de tweede helft.

15:18

De spelers gaan rusten. Na een enerverende eerste helft is het 2-2. Hoek geeft een 0-2 voorsprong uit handen.

15:08

Daan Esser zorgt bijna voor 3-2, maar zijn bal is te hoog en gaat over het Hoek-doel.
15:05 2-2 BART DEPREZ
Rommelige situatie in het Hoek-strafschopgebied en Kloetinge komt terug tot 2-2. Het is Bart Deprez die scoort. De bal wordt wel van richting veranderd.

15:03

Raymond Wolff krijgt veel vrijheid in het Kloetinge-strafschopgebied. Van der Schee maakt er een hoekschop van. Uit die corner krijgt Clinckemaillie nog een goede mogelijkheid, maar het blijft 1-2.

14:59

Het is voor de neutrale toeschouwers een aantrekkelijk duel. De 1500 toeschouwers op het Wesselopark hebben binnen een half uur al drie doelpunten gezien.

14:57 KLOETINGE KOMT TERUG

Tom Blomaard werkt de eerste echte kans voor Kloetinge meteen achter De Jonghe (1-2). Kloetinge zit niet in de wedstrijd maar doet toch weer mee.

14:52 0-2 HOEK

Guillaume Clinckemaillie krijgt alle ruimte. Loopt alleen op Van der Schee af en tikt de bal door de benen van de Kloetinge-doelman binnen: 0-2.

14:48

Er zijn naar schatting zo'n 1500 toeschouwers op de wedstrijd afgekomen. Hoek heeft de wedstrijd onder controle.

14:46

Doesburg kan niet verder. Guillaume Clinckemaillie is zijn vervanger.

14:45

Hoek-spits Kyle Doesburg raakt geblesseerd aan, naar het zich laat aanzien, zijn hamstring. Het schiet er ineens in als hij achter een diepe bal aanloopt.

14:44

Een diepe bal op Tom Blomaard lijkt gevaar op te gaan leveren voor Kloetinge. Hoek-doelman De Jonghe is attent en werkt de bal weg.

14:43

Opnieuw is Hoek gevaarlijk. Een vrije trap van Tim de Meersman draait in in het strafschopgebied, maar Van der Schee kan de bal wegwerken.
14:36 0-1 HOEK
Hoek scoort 0-1 uit de corner. Jorrit d'Haeseleer tikt de bal in de vierde minuut van de wedstrijd achter Kloetinge-doelman Jaco van der Schee.

14:35

Grote kans voor Hoek. De bal van Doesburg wordt door Jaap Esser tot hoekschop verwerkt.

14:32

Meteen een vrije trap voor Kloetinge op een gevaarlijke plek. Mats Willemse schiet, via een Hoek-speler wordt het een hoekschop. Daar komt niets uit.
14:31BEGONNEN
Scheidsrechter Meulenkamp fluit voor het begin van de wedstrijd. Kloetinge heeft afgetrapt.

14:28

De spelers van beide teams komen het veld op. De zon schijnt op het Wesselopark en er is veel publiek op de wedstrijd afgekomen.

14:05

Omroep Zeeland zendt vanavond in een extra sportuitzending een samenvatting van de wedstrijd en reacties van Kloetinge-Hoek uit. Meteen na het nieuws van 20.00 uur. Deze uitzending wordt ieder uur herhaald.

13:50OPSTELLINGEN

HOEK: De Jonghe, Wilson, Fitsch, Siereveld, Van den Houten, Hermans, Vandepitte, De Meersman, Wolff, Doesburg, d'Haeseleer
KLOETINGE: Van der Schee; Quartel, Maaskant, Jaap Esser, Jansen, Willemse, Daan Esser, Veldhof, Schuit, Blomaard, Deprez
De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Meulenkamp uit Ommen.
13:45
Eerder dit seizoen (12 januari) won Kloetinge in Hoek met 0-1 door een doelpunt van Mark Schuit.
13:30
Kloetinge-Hoek is de laatste wedstrijd van dit seizoen. Hoek staat derde in de stand en Kloetinge is de nummer acht. Hoek kan bij winst een periodetitel winnen en blijft op die manier in de race voor promotie naar de Topklasse. Kloetinge heeft nog één punt nodig om zich definitief veilig te spelen.