Griepepidemie in Zeeland op komst

OOST-SOUBURG -
Nederland heeft het deze winter lang uitgehouden zonder griep. Maar in het zuiden van Nederland heerst er sinds 1 maart een epidemie. Dat meldt de website degrotegriepmeting.nl.
Wezenbeek heeft een verklaring voor het verschil tussen de GGD waarnemingen en die van de grotegriepmeting.nl. Bij die site melden mensen als ze griep hebben. "Patiënten denken vaak dat ze griep hebben, terwijl ze alleen een zware verkoudheid hebben. Dan melden ze op die website dat ze het griepvirus te pakken hebben, maar dan is dat dus feitelijk niet zo."
Verschijnselen bij griep zijn koorts, spierpijn en mogelijke complicaties asl bijvoorbeeld longontsteking bij oudere mensen.
Mensen met griepachtige ziekteverschijnselen blijven steeds minder vaak thuis om uit te zieken. 30 procent van de patiënten gaat dit jaar gewoon naar het werk. Volgens een woordvoerder van de Grote Griepmeting lijkt het erop dat de economische crisis mensen kopschuw maakt om zich ziek te melden,

Griepepidemie

In Nederland wordt van een griepepidemie gesproken als er 51 mensen zijn met griepachtige klachten per 100.000 inwoners. Op degrotegriepmeting.nl is in kaart gebracht waar de meeste griepgevallen zich voordoen.