Tunnel goedkoper; wegenbelasting omhoog

ELLEWOUTSDIJK - Ook motoren, kleine vrachtwagens, bestelbussen en campers zijn vanaf volgend jaar goedkoper uit. De provincie wil dat mogelijk maken door de wegenbelasting volgend jaar met gemiddeld 25 euro per jaar te verhogen. Ook wil de provincie de tunnel 4 dagen par jaar gratis maken.

Reacties

Dit bericht heeft al heel wat reacties opgeleverd. De meeste mensen vinden het een vreemd plan. Hier enkele reacties:

-Een beetje vreemd idee. Waarom moeten mensen die niet door de tunnel gaan, gaan meebetalen voor degenen die er wel door rijden?
- Bizar. Dit kan kennelijk wel maar een laag/geen tarief voor de inwoners van Zeeuws-Vlaanderen is onmogelijk? Wie wordt hier nu beduveld?
- Wat een belachelijk plan. Dichtgooien die put. Lang leve de gehaktballen op de boot.
- Wat de provincie moet doen, is die plezierjachten die door het kanaal varen laten betalen voor het bediennen van bruggen en vaarwater en waar al het verkeer dagenlijks vele malen voor stil staat en die toch al veel wegenbelasting moeten betalen,iedere keer moet de automobelist betalen en jachten betalen geen duppie.
- Ik vind het ook een raar idee. Vier dagen gratis. Laat ons Zeeuws-Vlamingen maar het hele jaar gratis door die tunnel rijden. Ik ga wel eens door de tunnel maar echt geen 150 keer per jaar. Waarom moet de wegenbelasting alweer 25 euro omhoog?
Meer reacties zijn hieronder te vinden.