Kerkklok Retranchement zal binnenkort weer luiden

RETRANCHEMENT -
Na een brief van de dorpsraad van Retranchement aan de gemeente besloot de gemeente haar beslissing te herzien. “De klok had wel eens een misslag en dat vonden enkele inwoners vooral ´s nachts vervelend. Daarom hebben we hem stilgelegd. De klok wordt nu nagekeken en gaat daarna gewoon weer luiden“, vertelt een woordvoerder van de gemeente.

Boos

De dorpsraad was erg boos dat de klok, zonder enig overleg of kennisgeving, was stilgelegd. “Deze klok slaat al eeuwen en daar heeft nog nooit iemand over geklaagd. Wij hebben verschillende dorpsbewoners gevraagd wat ze ervan vonden en de meesten vonden het belachelijk dat de klok niet meer luidde“, vertelt Tom van Oosten van de dorpsraad. ‘We hebben de gemeente een brief gestuurd waarin we aangeven dat de meeste mensen willen dat de klok blijft slaan. Gelukkig heeft dat tot resultaat geleid.”

Jammer

Eric van Rootselaar woont schuin tegenover de kerk. “Ik woon hier al vanaf 1994 en bij de kerktoren hoort de klok en natuurlijk het luiden ervan. Ik vond het nogal wat dat er zo’n ophef over ontstaat, maar ja, de kerkklok hoort nu eenmaal bij Retranchement. Van slag was ik niet, maar jammer dat de klok niet meer sloeg, dat vond ik wel.”