Eindelijk verhuizing scholen Sas van Gent

SAS VAN GENT -
"Ik ben hartstikke blij, het gebouw ziet er prachtig uit", zegt Peter van Kouteren, directeur van de Prins Frederik Hendrik-school. Volgens hem is er de afgelopen weken flink doorgewerkt.

Vakantie

Zowel De Sasse Vaart als de Prins Frederik Hendrik-school verhuizen tijdens de carnavalsvakantie. Om de verhuizing af te ronden zijn beide scholen na de vakantie nog twee dagen gesloten. Woensdag 20 februari kunnen alle leerlingen aan de slag in De Statie.

Multifunctioneel

Eind februari verhuist ook de bibliotheek naar De Statie. In januari namen Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen en de GGD al intrek in het multifunctioneel centrum. Op 11 maart wordt het gebouw officieel geopend door Ronald Plasterk.

Inkomsten

Omdat de bouw vertraagd is, loopt opdrachtgever Woongoed Zeeuws-Vlaanderen huurinkomsten mis. Woongoed wil de aannemer daarvoor aansprakelijk stellen.

Procedure

Volgens Pol van de Vijver, manager Vastgoed bij Woongoed, wordt de procedure daarvoor gestart zodra de bouw helemaal klaar is. Pas dan kan de balans van de gemiste inkomsten opgemaakt worden.