Basisschool Schore moet mogelijk dicht

SCHORE -
De dorpsraad Schore en betrokken ouders van kinderen op DeTunnel hebben opgeroepen tot een protestactie op dinsdag 25 juni. Dat moet gebeuren tijdens de raadsvergadering in Kapelle.

Subsidie

Door een fout van de gemeente krijgt DeTunnel al sinds 1996 geen subsidie meer van het Rijk. Sindsdien betaalt Kapelle deze bijdrage elk jaar zelf. De Tunnel heeft momenteel 54 leerlingen, ruim twee keer zoveel als de landelijke minimumnorm. Onderzoek van welzijnsorganisatie Scoop heeft uitgewezen dat er tot 2023 een groei van het aantal leerlingen te verwachten is.

Protestbrief

In een protestbrief vrezen de dorpsraad en de betrokken ouders meegesleept te worden in wat ze noemen 'een politiek spel'. "Dat nu juist de SGP en CDA, de partijen die staan voor gezin en leefbaarheid, deze motie indienen, is voor veel inwoners van Schore onbegrijpelijk", staat in de protestbrief.

Bewust

Dorpsraad en ouders wijzen er ook op dat veel ouders er bewust voor hebben gekozen om in Schore te komen wonen. "De aanwezigheid van kwalitatief goed en kleinschalig onderwijs speelt daarin een grote rol".

Gemeenteraadsvergadering

De gemeenteraadsvergadering in Kapelle begint dinsdag om 19.30 uur.