Vrijdag meer duidelijkheid over Mosseldag

YERSEKE -
De stichting heeft nog een gat in de begroting van 8000 euro en had de gemeente om een bijdrage gevraagd. Woensdag werd duidelijk dat de
.

Vervelend

"Zo'n tekort is vervelend, vooral voor een nieuwe organisatie als wij", zegt De Waard. "Dan heb je namelijk nog geen tegoeden. Maar aan de andere kant is het bedrag weer te klein om het af te blazen. Het is een lastige keuze."

Afgeblazen

De organisatoren van de Mosseldag komen vrijdag bij elkaar. De Waard vermoedt dat er dan een beslissing genomen zal worden over of de Mosseldag wordt afgeblazen of dat er nog ergens anders geld vandaan gehaald kan worden om de begroting sluitend te krijgen.

Eerlijk

De gemeente heeft aangegeven dat het niet eerlijk zou zijn om nu financieel bij te springen. Andere evenementen krijgen ook geen geld. De gebruikelijke medewerking vanuit de gemeente, met name door de afdeling Gemeentewerken, blijft wel beschikbaar.

Veiligheidsplan

Het sluitend krijgen van de begroting is niet het enige struikelblok. Ook het praktische zaken als een veiligheidsplan kunnen nog roet in het eten gooien.

Vissersvereniging

De afgelopen twee jaar werd de Mosseldag in Yerseke georganiseerd door de vissersvereniging, nadat het vorige organiserende comité ermee was gestopt. In februari besloot de vissersvereniging zich terug te trekken, vanwege een gebrek aan vrijwilligers. De stichting Promotie Yerseke heeft de organisatie nu op zich genomen.