Open avond Leonardo-onderwijs Hulst druk bezocht

HULST -
Zo'n vijftig ouders kwamen dinsdagavond naar de uitleg luisteren van de bedenker van het type onderwijs voor hoogbegaafde kinderen. Daarna konden ze in een naastgelegen lokaal de boeken en lesstof doorbladeren en de leraren spreken.
Hoogbegaafde kinderen zijn hun klasgenoten intellectueel ver vooruit, maar emotioneel juist vaak gevoelig. In de Leonardo-groepen wordt hier rekening mee gehouden.

Kosten

Leonardo-onderwijs is erg duur, de kosten per leerling zijn zo'n 2000 euro per jaar. Toch gaat de Leonardo-ouder niet extra betalen. Directeur van De Reynaert Martijn de Poorter legt uit: "Voor kinderen die moeite hebben met leren kost het ook niets extra. Voor de kinderen die er bovenuit steken moet het ook niets extra kosten."

Leonardo in Zeeland

Tussen de 150 en 200 kinderen in Zeeland volgen op dit moment Leonardo-onderwijs. In Zierikzee, Oost-Souburg en Terneuzen wordt deze speciale onderwijsvorm aangeboden. Kinderen uit de omgeving Hulst reizen nu dagelijks naar Terneuzen om naar de Leonardoklas te gaan. Dat hoeft straks niet meer.