Nacompetitie: Duiveland niet naar 1e klasse

NIEUWENDIJK - Duiveland kon voor de eerste keer in de clubgeschiedenis promoveren naar de eerste klasse, maar dat lukte dus niet. De ploeg van trainer Henk Schouten stond al na een kwartier spelen met 2-0 achter en daarmee was de opgebouwde voorsprong van de thuiswedstrijd al weggegeven. Dennie Lecomte bracht Duiveland in de 40e minuut weer op voorsprong, maar vlak voor rust moest de Schouwse ploeg nog een tegentreffer slikken. Na rust bleef het lang 3-1 en leek er een verlenging te komen, maar doelpunten in de 89e en 91e minuut brachten Altena de overwinning. Duiveland blijft tweedeklasser.
VCK uit Koudekerke en Heinkenszand zijn wel gepromoveerd. Van de derde naar de tweede klasse. VCK won op eigen veld met 2-1 van MZC'11 uit Zierikzee, dat de wedstrijd met negen eindigde. De ploeg uit Koudekerke had het uitduel ook al met 0-1 gewonnen.

Heinkenszand speelt volgend seizoen ook een klasse hoger. Na de 2-2 in Nieuwdorp en de 1-1 in Heinkenszand moest een verlenging de beslissing brengen. Daarin maakte Heinkenszand met twee goals het verschil (3-1).

Alle uitslagen uit de gevolgen daarvan vindt u op onze speciale pagina over de nacompetitie.