Aalberts betreurt vertrek voetbalmuseum

WALCHEREN -
Afgelopen donderdag uitte de Middelburgse wethouder nog zijn zorgen over de financiële problemen bij de bedrijven die op het ZEP zijn gevestigd. Doordat het aantal verwachte bezoekers de laatste jaren achterblijft, zijn grote financiële gaten ontstaan. Aalberts zei dat de betrokken partijen al maanden om de tafel zitten om oplossingen te vinden.

Andere bedrijven

Om het Zeeuws Entertainment Park in Middelburg, het ZEP, rendabel te maken, moeten er ook andere bedrijven kunnen komen. Het vasthouden aan alleen entertainment en wat er direct mee te maken heeft, is achterhaald. Dat vindt een meerderheid in de Middelburgse gemeentepolitiek.

Schouwburg

Nu mogen alleen bedrijven met een entertainmentkarakter zich vestigen op het ZEP. De VVD en de Christen Unie vinden dat er ook andere winkels geopend mogen worden. En volgens Krijn Hamelink, fractievoorzitter van de Christen Unie zou de renovatie van de huidige schouwburg zelfs kunnen worden afgeblazen en kan Studio 58, de music hall van Frans Lievens, gelegen op het ZEP, de nieuwe lokatie voor de schouwburg worden.

Woonboulevard

De Lokale Partij Middelburg staat op zich niet negatief tegenover meerdere winkels op het ZEP-terrein, maar vindt dat het niet ten koste mag gaan van de binnenstad. Wethouder Aalberts vindt het nog te vroeg om het beleid aan te passen en wil voorlopig vasthouden aan het huidige beleid. Eén woonboulevard is volgens hem op dit moment genoeg. Hij gelooft nog steeds in een ZEP waar allerlei slechtweervoorzieningen zijn gehuisvest.

Bezoekers

Het voetbalmuseum had op het ZEP een belangrijke publiekstrekker moeten zijn. De directie ging uit van zo'n 200.000 bezoekers per jaar, maar kwam het afgelopen jaar aan 50.000 belangstellenden.

Dossier

Al het nieuws over het voetbalmuseum is te lezen in het dossier voetbalmuseum.