Paarden leven zich uit voor Benefiet Menevenement

OOSTERLAND -
Het menevenement wordt steeds populairder. Een groot aantal deelnemers uit binnen-en buitenland had zich ingeschreven voor deze zevende editie. Vorig jaar waren er circa 4000 bezoekers.
De rijvereniging “De Schouwse Ruiters” organiseerde een springconcours en dressuurwedstrijden.

Shows

De Fok- en Menvereniging Schouwen-Duiveland gaf verschillende shows; onder meer twee keer een carrouselshow met Friezen, gepresenteerd door de groep Phaidra en een modeshow met streekdracht vereniging “De Arke",
Het ontwerp van het menparcours was opnieuw van de parcoursbouwer Piet de Ronde. Het parcours bestond uit zes hindernissen op het terrein, waaronder een spectaculaire waterhindernis.

Strodorp

Er was een strodorp met streekproducten, verder waren er attracties voor jeugdig publiek, stands in de zogeheten “fairstijl”, presentaties van hippische bedrijven en verenigingen. Op het terrein waren de hele middag meerdere demonstraties.
Het menevenement is een initiatief van de Rotaryclub Schouwen-Duiveland en de Rotaryclub Zierikzee en wordt in samenwerking met de Fok- en Menvereniging Schouwen-Duiveland en de rijvereniging “De Schouwse Ruiters” georganiseerd.

Goede doelen

De opbrengst van het Benefiet Paardenevenement komt dit jaar ten goede aan het project “Zeeland helpt Cambodja”, www.cambodja-sawasdee.nl en aan “Rotary helpt Schouwen-Duiveland”.