Onderzoek Ritthem door EOD afgerond

RITTHEM - De EOD deed onder grote publieke belangstelling onderzoek tussen de brokstukken van een caisson. Dat betonnen caisson is vrijdagavond door een zwaar explosief verwoest. Vrijdag rond 22.00 uur werd de knal in de omgeving van Ritthem gehoord. Bij een camping in de buurt zijn door de drukgolf ruiten gesneuveld.

Onderzoek

Met graafmachines werd zaterdag een wal gemaakt van zand zodat bij hoog water het caisson niet onder water kwam te staan. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie kon dan ongestoord verder onderzoek doen. Een kraan heeft de overblijfselen van het caisson opgetild. Zo kon onder de brokstukken onderzoek gedaan worden. In een huis-aan-huis brief van de gemeente werden de inwoners van Ritthem geïnformeerd over de werkzaamheden.

Afsluiting

De Zeedijkweg, de weg naar het strand, is inmiddels weer vrijgegeven, nu uitgesloten is dat er nog explosief materiaal op het strand ligt.

Reacties

De enorme knal die vrijdagavond gehoord werd in grote delen van Zeeland leidt tot enorm veel reacties op omroepzeeland.nl. Iemand die anoniem wenst te blijven heeft de auto's gezien waar de politie naar op zoek is; 'Vlak na de knal zijn er 2 auto's met hoge snelheid door Ritthem gereden. Vermoedelijk gaat het om een rode Renault en een zwarte Volkswagen Golf. Waarschijnlijk weten zij meer van de herkomst van de knal.' Verder melden verschillende kijkers en luisteraars dat ze de knal tot ver in de provincie hebben gehoord.

Kentekens

De politie is op zoek naar mensen die de kentekens hebben genoteerd van twee auto's die met grote snelheid van het strandje, door Ritthem, wegreden.