'Alleen grote winkelketens bij skihal Terneuzen'

TERNEUZEN -
Dat zegt voorzitter Nicole Riemens in een reactie op het plan van Olivier Beherman om een winkelcentrum te bouwen in de Koegorspolder, vlakbij de skihal.

Winkelcomplex

De eigenaar van het pand waarin Skidôme Terneuzen gevestigd is, Olivier Beherman, wil een groot winkelcomplex bouwen ten oosten van de skihal. Volgens Beherman gaat het om een complex van ruim 9700 vierkante meter. Er is in elk geval al interesse van een tuincentrum om zich daar te vestigen.

Beherman

Beherman laat in een verklaring weten dat hij de plannen vorig jaar al klaar had, maar dat de plannen niet konden worden ingediend omdat hij druk was met het faillissement van de beheerder van de skihal. Op de grond waar hij het nieuwe winkelcomplex wil bouwen zit nu nog een agrarische bestemming.

Binnenstad

Ondernemers in de Terneuzense binnenstad zijn minder blij met het plan. Volgens Toine Fassaert, eigenaar van een delicatessenwinkel in de Noordstraat, loopt met de komst van een groot winkelcentrum de binnenstad leeg. 'Straks zie je hier net als in Frankrijk alleen nog maar winkels aan de rand van de stad in plaats van in het centrum'.