Hoogerland opnieuw in Ronde van Vlaanderen

OOST-SOUBURG - Hij verblijft momenteel met zijn ploeg Vacansoleil-DCM op trainingskamp in Italië. De renners hebben met de ploegleiding de afgelopen dagen gesproken over het programma voor het seizoen 2012.

Hoogerland laat weten hoe zijn eerste gedeelte van het seizoen er normaal gesproken uit gaat zien. De renner uit Yerseke zal half februari starten in de Ronde van de Algrave (Por). Daarna rijdt hij achtereenvolgens: Tirreno-Adriatico (Ita), Cholet-Pays de Loire (Fra), Dwars door Vlaanderen, E3 Prijs, Ronde van Vlaanderen (allen Bel), Ronde van het Baskenland (Spa), Brabantse Pijl (Bel), Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik (Bel) en Rund um den Finanzplatz Frankfurt (Dui).

Hoogerland hoopt het hele voorjaar goed te kunnen rijden. "Ik zou het liefste mijn topconditie van eind maart tot en met Frankfurt willen hebben", laat Hoogerland weten vanuit Toscane. "Maar het blijft natuurlijk altijd afwachten."

In mei neemt hij een rustperiode. Verder hoopt hij dit seizoen de Tour de France, de Olympische Spelen in Londen en het wereldkampioenschap in Valkenburg te gaan rijden.