Wisselende reacties op file Vlaketunnel

VLAKE - Door het tijdelijk openstellen van de Vlaketunnel tot drie uur staan er op dit moment geen files van Bergen op Zoom naar Vissingen.

Ook op de N289, de Oude Rijksweg, staat het verkeer stil. Bij Kruiningen nemen mensen vanuit Brabant deze weg om de A58 te mijden. Op de N62 van de Westerscheldetunnel richting Vlissingen moeten weggebruikers eveneens rekening houden met enkele minuten vertraging.

De Vlaketunnel is dit weekend voor het derde achtereenvolgende weekend dicht voor afrondende herstelwerkzaamheden. Tot 17:00 uur zondagmiddag wordt het verkeer omgeleid via de Oude Rijksweg. Vorig weekend ontstonden er lange files door de omleiding.

Werkzaamheden

Ellen Visser van Rijkswaterstaat zegt dat er geen rekening gehouden kan worden met het weer. Een overzicht van alle werkzaamheden aan de Vlaketunnel vindt u op onze themapagina.

Verkeersoverlast

Dit weekend wordt nog meer drukte en verkeersoverlast verwacht vanwege het mooie weer en de Marathon Zeeland. In geval van calamiteiten kunnen hulpdiensten wel gebruik maken van de Vlaketunnel. Afgelopen twee weekenden is van die mogelijkheid één keer gebruik gemaakt door een ambulance.

Waarschuwing

De ANWB waarschuwde eerder deze week al voor lange files naar de Zeeuwse kust dit weekend. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten de A58 te mijden en gebruik te maken van de dammenroute en de Zeelandbrug. Ook daar moet verkeer rekening houden met een langere reistijd. Vanwege het verwachte warme weer raadt Rijkswaterstaat aan om flesjes water mee te nemen voor onderweg.

Trekankers

In de Vlaketunnel wordt de schade aan de constructie hersteld die werd veroorzaakt door het omhoog komen van het wegdek in november 2010. Dat kwam doordat de trekankers van de tunnel waren gebroken.