OM: 5 jaar cel voor gewelddadige overval

GOES -
Daarbij werden twee mensen bedreigd met een kruisboog en een vuurwapen en zwaar mishandeld. De daders bonden de polsen van de slachtoffers vast met tie wraps. Het lukte de eigenaar van het bedrijf uiteindelijk om zich los te wurmen en één van de daders letterlijk te ontmaskeren.

Ex-medewerker

Zo kwam hij er achter dat het om een ex-werknemer ging. Er ontstond een handgemeen tussen de overvallers en de slachtoffers waarbij rake klappen vielen. De daders gingen er zonder buit van door op een bromfiets.

Hersenschudding

Eén van de getuige verklaarde later aan de politie dat ze twee personen op een bromfiets had gezien en dat één van hen een bloedende hoofdwond had. De eigenaar van het dakdekkersbedrijf liep naast een forse hoofdwond een hersenschudding en gekneusde rib op.

Arrestatie

De politie arresteerde drie dagen later twee mannen. Eén van hen moest wegens gebrek aan bewijs worden vrij gelaten. De andere man stond vandaag op zitting. De 29-jarige man uit Wolphaartsdijk is een bekende van de politie. Hij werd al eerder veroordeeld voor geweld en diefstal. Politie en Openbaar Ministerie zetten het onderzoek voort naar de handlanger van de man en hoopt hem snel aan te houden.