Voetbalmuseum Middelburg in zwaar weer

MIDDELBURG -
Het Voetbalmuseum wil nieuwe activiteiten ontwikkelen om meer bezoekers te trekken. De gemeente Middelburg wil meewerken aan die uitbreiding, maar steekt geen geld in het Voetbalmuseum.

Plannen

Welke plannen het Voetbalmuseum heeft maakt directeur Sven van Rijswijk maandag bekend. Het voetbalmuseum werd onder de naam Voetbal Experience geopend in december 2009 in het Zeeland Entertainment Park (ZEP) in Middelburg.

Publiekstrekker

Het ZEP omvat vier horecazaken, drie grote winkels, een fitnesscentrum, een schoonheidssalon en vijf attracties. Een familiepretpark met het voormalige Miniatuur Walcheren, een overdekte minigolfbaan, een klimpark, een music hall en als nationale publiekstrekker het Nationaal Voetbalmuseum.

Verwachtingen

De eerste plannen zijn van 2003 en de verwachtingen waren hooggespannen. De plannenmakers waren vastgoedonderneming TCN en het bedrijf RECC, dat zich bezig houdt met concepten. Ze mikten op 900 duizend tot één miljoen bezoekers per jaar.

Signalen

Vorig jaar kwamen er signalen dat het aantal bezoekers achter bleef. Met name het horecagedeelte zou het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden. Maar de exploitanten ontkenden dat toen met klem.

Studio A58

De Music Hall stond al vanaf het begin leeg. Een paar maanden geleden werd de ruimte verkocht aan theaterondernemer Frans Lievens. Die doopte de hal om tot Studio A58. Hij wil er optredens laten plaatsvinden. Tijdens de verbouwing van de Schouwburg in Middelburg kan Studio A58 dienst doen als theater.