Terneuzense militair veroorzaakt dodelijk ongeluk

LOON OP ZAND - Het slachtoffer is een 20-jarige man uit Loon op Zand. Hij zat als passagier in de auto van de Terneuzenaar. Die auto botste tegen een boom. Hij is daarbij uit de auto geslingerd en overleden. Politie en Koninklijke Marechaussee onderzoeken de toedracht van dit noodlottige ongeval.

Zes personen

Het verkeersongeval gebeurde rond 05.00 uur zondagmorgen op de Kasteellaan in Loon op Zand. In de bewuste auto zaten zes personen: de 23-jarige bestuurder en vijf passagiers. De auto kwam vanuit de richting Tilburg en was onderweg naar Loon op Zand.

Boom

Door nog onbekende oorzaak verloor de automobilist de macht over het stuur, waardoor de auto frontaal tegen een boom botste. Door de klap werd het 20-jarige slachtoffer uit de auto geslingerd. Hij overleed op de plaats van het ongeval aan zijn verwondingen.

Nabestaanden

Een andere inzittende raakte ook gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De overige drie passagiers en de bestuurder kwam met de schrik vrij. Zij werden in het politiebureau in Loon op Zand opgevangen. Agenten hebben de nabestaanden van het overleden slachtoffer geïnformeerd over de trieste gebeurtenissen.

Koninklijke Marechaussee

De 23-jarige bestuurder uit Terneuzen is door de politie gearresteerd omdat hij alcohol had gebruikt. In het politiebureau onderging hij een ademanalyse. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 420 ug/l, terwijl 88 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is voor een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd. Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachte een militair is. Om die reden is de Koninklijke Marechaussee bij het verdere onderzoek betrokken.

Getuigen

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en het beschadigde voertuig. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen proberen politie en Koninklijke Marechaussee de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.