Politiekeurmerk Veilig Wonen onder de aandacht

MIDDELBURG -
Het Veilig Wonen keurmerk is voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie. De eisen waaraan het keurmerk moet voldoen, moeten ervoor zorgen dat een inbreker meer tijd nodig heeft om een woning binnen te komen. De burgemeesters Bergmann (Middelburg) en Suurmond (Sluis) denken dat een crimineel niet snel zal proberen bij een goed beveiligd huis in te breken.

Klarenbeek

De wijk Klarenbeek in Middelburg is een wijk waar veel inbraken gepleegd worden. Daar staan veel jaren '70 woningen waarvan het hang- en sluitwerk verouderd is. Ook staan er veel huizen met heggen rond de tuin voor privacy, dat maakt het voor inbrekers 'aantrekkelijk' om in te breken. "Een aantal jaar geleden is er bij mij ook ingebroken. Dat heeft ertoe geleid dat mijn huis nu goed beveiligd is. Van extra sloten tot een alarminstallatie", vertelt Frans.

Rondes

Om de kans op inbraak nog kleiner te maken in de buurt, loopt Frans met verschillende buurtbewoners 's avonds rondes. "Wij zoeken naar iets verdachts in de buurt en rapporteren dat dan aan de politie. Of het echt helpt durf ik niet te zeggen, maar de afgelopen tijd is er niet ingebroken in de buurt waar wij rondlopen", zegt Frans.

Tips

Frans heeft ook nog een aantal tips voor mensen die weg zijn van huis: "Zorg dat je huis er bewoonbaar uit ziet. Laat een klein beetje afwas staan, of leg de krant op tafel. Vertel natuurlijk ook je buren dat je weg bent, zodat iedereen extra kan opletten of er iets gebeurt. En natuurlijk doe altijd je deur op slot, liefst met drie sloten en bevestig een anti-inbraakstrip aan je deur. Dat maakt het voor de inbrekers al lastiger."