Peijs zegt carnavalsbezoek af vanwege ongeval Friso

OOST-SOUBURG -
Peijs heeft alle Zeeuwse burgemeesters het advies gegeven om op een ingetogen manier om te gaan met hun caranavalsverplichtingen. Maar ze hoeven hun ceremoniële afspraken niet af te zeggen. Vorig jaar moest Peijs haar carnavalsbezoek aan Hulst ook al afzeggen. Toen was dat vanwege het kapseizen van de garnalenkotter Nieuwpoort 28 bij Duinkerken. Daarbij kwamen de drie bemanningsleden om het leven.

Steunbetuiging

Intussen heeft de gemeente Hulst een steunbetuiging aan de koninklijke familie gestuurd. Dit namens het gemeentebestuur, inwoners en in het bijzonder de carnavalsverenigingen.
Aanpassing
In verschillende Zeeuwse gemeenten zijn zaterdagmiddag de eerste caranavalsoptochten gehouden. De caranavalsverenigingen zien vooralsnog geen aanleiding om de festiviteiten aan te passen nu prins Johan Friso in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt.

Optochten

Er zijn zaterdag optochten in Vogelwaarde, Oud-Vossemeer, 's-Heerenhoek, Kwadendamme, Lewedorp, Kloosterzande, Sint Jansteen, Clinge, Sluiskil, Philippine en Aardenburg.
Mocht de toestand van prins Johan Friso onverhoopt verslechteren, dan zullen de carnavalsverenigingen in Zeeland zich beraden op beperkingen van de festiviteiten.
Voor meer informatie: www.omroepzeeland.nl/carnaval