Geen medaille Elisabeth Willeboordse op Spelen

Gedurende de partij tegen Ueno had Willeboordse de nummer één van de wereld vrijwel de hele vijf minuten lang het initiatief. Op het allerlaatste moment scoorde Ueno echter een yuko waardoor de Spelen voor Willeboordse erop zitten en ze zonder medaille naar huis moet. Daarmee eindigt ze als zevende. Vier jaar geleden won ze in Peking brons.

Passief

Willeboordse was tot de herkansing veroordeeld omdat ze de kwartfinale op ippon had verloren van de Chinese Lili Xu, die één plaats hoger op de wereldranglijst staat. Willeboordse begon de partij goed, maar kreeg na twee minuten een strafje voor passiviteit. Met nog een kleine minuut te gaan gooide Xu Willeboordse op haar rug en was de partij afgelopen.

Ippon

De 33-jarige Zeeuwse had in de eerste twee ronden eenvoudig op ippon gewonnen van respectievelijk de Libanese Caren Chammas en Severine Nesbie uit Burkina Faso.

Reactie

Willeboordse denkt dat dinsdag de dag was om Olympisch kampioen te worden. De Middelburgse zei voor de microfoon van de NOS in topvorm te zijn. Over haar toekomst wilde de 33-jarige Willeboordse nog niets zeggen. "Daar denk ik nu niet over na. Dit is keihard. Dit was het moment om kampioen te worden."
Audiofragment: NOS