Veel reacties op pensioen weerman Jos

OOST-SOUBURG -
Vanuit Schouwen-Duiveland schrijft Wim-Theo: "Hij deed zijn werk geweldig en zijn weerpraatjes waren super. Hij deed ze ook helemaal uit zijn hoofd. Een echte vakman met hart voor zijn werk."

Pensioen

Na vele jaren in weer en wind op dijken en in polders gaat Jos Broeke, de weerman van Omroep Zeeland, op 1 november met pensioen. Jos heeft vanaf de beginperiode van Omroep Zeeland weerberichten verzorgd. Eerst alleen op radio, later ook op televisie, teletekst en internet.

Familielid

Voor veel Zeeuwen was Jos een soort oude bekende geworden, zoals voor Anja Cabboort. "Weer een Zeeuws tv-icoon minder! Jammer voor de kijkers en luisteraars, maar begrijpelijk voor hem. We zullen zijn manier van presenteren erg missen. Hij hoorde gewoon bij ons dagelijks leven zoals een geliefd familielid dat doet."

Toeristen

Niet alleen Zeeuwen reageren, er komen ook veel reacties binnen van toeristen uit de rest van het land en uit het buitenland. Meerdere Duitse toeristen hebben in het Duits hun gelukwensen achtergelaten op de speciale reactiepagina.

Uniek

Zo schrijven Konrad en Helga Greil uit Grefrath, vrij vertaald: "Het was uniek dat je verslag deed van het weer vanuit plaatsen die wij kennen van onze bezoeken hier. We wensen je al het allerbeste nu je pensioen aanbreekt en dan vooral wat betreft de gezondheid."