Polman roept op tot 'onbegrensd besturen'

MIDDELBURG -
Polman over de samenwerking in Zeeland: "Laten wij uitgaan van onze eigen krachten. Er zijn veel Zeeuwse krachten die we al hebben ontwikkeld en verder moeten ontwikkelen. Het zijn krachten die soms tegenstrijdig lijken, maar elkaar bij slimme ontmoetingen, juist nog krachtiger kunnen maken. En dat ontdekken is de kunst van het verbinden van verschillende Zeeuwse krachten."

Samenwerking

Polman over samenwerking buiten Zeeland: "Er liggen grote kansen in samenwerking binnen de Zuidwestelijke Delta... en we moeten ons niet laten afleiden door de passage over vijf landsdelen in het regeerakkoord. Dat is weer als doel op zich gepresenteerd, zonder dat duidelijk is, welke problemen hiermee opgelost worden."

Opvolger

De 49-jarige Polman is de opvolger van Karla Peijs als commissaris van de Koningin van Zeeland. Polman was tot 1 maart burgemeester van de gemeente Bergen op Zoom. De nieuwe Zeeuwse commissaris van de Koningin is lid van D66. Zijn politieke carrière begon hij als gemeenteraadslid voor D66 in Den Haag. In 2001 werd hij benoemd tot burgemeester van de gemeente Noordwijkerhout. Bij zijn benoeming was hij de jongste burgemeester van Nederland.