'Atheïstische dominee is frisse wind door de kerk'

ZIERIKZEE - In 2007 veroorzaakte de Middelburgse dominee veel ophef met zijn boek Geloven in een God die niet bestaat. Hij verscheen overal in de media en werd de atheïstische dominee genoemd. Nu vier jaar later verschijnt zijn tweede boek God bestaat niet en Jezus is zijn zoon.In dit boek rekent hij onder meer af met de bovennatuurlijke gaven die Jezus worden toegeschreven.

Omstreden

Het eerste boek van Hendrikse leverde hem veel kritiek op, en leidde bijna tot verbanning uit de kerk. Hij verwacht dat zijn nieuwe boek niet zoveel reacties op zal leveren. In eerste instantie wilde hij helemaal niet over Jezus schrijven, maar tijdens zijn lezingen kwam er vaak een vraag naar. En dus verscheen God bestaat niet, en Jezus is zijn zoon.

Frisse wind

De ongeveer tachtig aanwezigen kregen een samenvatting van het boek te horen. Er kwamen veel vragen uit het publiek, maar echte critici lieten zich niet horen. Één van de aanwezigen vond zelfs dat Hendrikse een frisse wind is die door de kerk waait, en denkt dat het daar hoog tijd voor is.