Wereldkampioenschap windsurfen naar Brouwersdam

OUDDORP -
Er moeten nog een een paar financiële hobbels worden genomen. De organisatie is nog in gesprek met verschillende partijen, maar ze hebben een positief gevoel over de komst. "Het is voor tachtig à negentig procent zeker dat het komt", zegt Pieternel van der Linde namens de organisatie. De Provincie heeft al toegezegd dat ze willen meewerken alleen moet er nog over de details worden gesproken.
Zeeuwse toppers
Voor Rick Jendrusch uit Scharendijke en Europees kampioen Davy Scheffers is het extra bijzonder. "Nu komt het hier en ik sluit nog steeds aan bij de top. Het zou echt een droom zijn om hier te winnen", zegt Scheffers. "Ik vind het super leuk dat het thuis is. Dan kun je ook aan die andere jongens laten hoe goed het toch eigenlijk is in Nederland. Want dat wordt heel erg onderschat", zegt Jendrusch.

Dam7

Naast de wedstrijd wordt er ook een festival omheen georganiseerd met muziek, clinics en andere activiteiten. Het festival en de wedstrijd wordt gehouden onder de naam Dam7 en vindt plaats van 7 tot en met 14 september.