Nog geen oranjekoorts in Zeeland

OOST-SOUBURG -
Dat blijkt uit een enquête van Omroep Zeeland en EenVandaag. In de rest van Nederland is er veel meer interesse voor de verrichtingen van het Nederlands elftal. De Zeeuwen die wel gaan kijken, doen dat het liefst thuis met familie en vrienden (92 %) of in het café (24 %).

Vertrouwen

Hoewel er niet veel interesse is, hebben Zeeuwen wel relatief veel vertrouwen in Oranje. 85 procent van de ondervraagden denkt dat Nederland de poulefase overleeft en bijna 20 procent denkt dat het elftal zelfs de titel binnenhaalt. Als dat niet lukt, ligt dat waarschijnlijk aan onze oosterburen. 40 procent geeft aan bang te zijn door Duitsland te worden uitgeschakeld.

Spelers

Als favoriete speler van het Nederlands elftal wordt opvallend vaak Robin van Persie of Dirk Kuyt genoemd. Beide aanvallers scoren bij de Zeeuwen beduidend beter dan in de rest van het land. Hun collega-aanvallers Klaas-Jan Huntelaar en Arjen Robben zijn in Zeeland juist minder geliefd.

Voetbalpool

Meedoen met een voetbalpool is in Zeeland niet populair. Eén op de tien Zeeuwen waagt een gokje. Landelijk is dat ruim twee keer zoveel.