Overname Neckermann is zo goed als rond

SINT JANSTEEN -
Neckerman en Axivate Capital hebben bij de NMa een verzoek ingediend om de overname goed te keuren. Het verzoek om goedkeuring is een van de laatste stappen in het onderhandelingsproces voor een overname

Voortbestaan

Het investeringsbedrijf wil met de overname van de aandelen het voortbestaan garanderen van Neckerman.com Benelux. Axivate Capital wil Neckerman in Sint Jansteen voortzetten als internetbedrijf en het bedrijf uitbouwen.

Failliet

Deze zomer ging het Duitse moederbedrijf failliet en Neckerman Benelux besloot zelfstandig verder te gaan. Daarvoor moest het op zoek naar een nieuwe investeerder. Begin november werden 172 werknemers ontslagen. Een paar weken geleden moest ook de directeur wijken.
'Goed nieuws'
FNV Bondgenoten noemt in een eerste reactie de overname ,,goed nieuws´´. Volgens Niels Suijker van de vakbond is het alternatief een faillissement. ,,Dus als een investeerder hier in wil stappen, dan is dat mooi´´.

Onbekende

Voor de vakbond is Activate Capital een onbekende. ,,Vooralsnog heeft het bedrijf het voordeel van de twijfel. De plannen klinken goed en de praktijk moet het verder maar uitwijzen,´´ aldus Suijker.

Ondernemeingsraad
De ondernemingsraad van Neckermann vindt het nog te vroeg om inhoudelijk op het nieuws in te gaan aangezien er nog geen handtekening op papier staat. De eerste berichten worden wel hoopvol genoemd.