Olifant van circus te water bij Zeelandhallen

GOES - De vrouwtjes olifant, met de naam Layka, kwam zaterdagavond in een sloot terecht en kon daar niet meer op eigen kracht uitkomen. Tientallen mensen moesten de volwassen olifant daarbij helpen. Ook de brandweer kwam er aan te pas.

Het bijna veertig jaar oude dier was volgens een woordvoerder van het circus onder de afzetting doorgelopen. Een medewerker van het circus denkt dat het dier een bad wilde nemen. Vervolgens kon ze niet meer zelf uit het water komen door de steile walkant.

Vierduizend kilo

Met acht mensen van de brandweer, circusmedewerkers en vrijwilligers uit het toegestroomde publiek werd de olifant van 3 meter hoog en een gewicht van ongeveer vierduizend kilo uit het water getrokken. Eenmaal op de kant liep het dier zelfstandig weer naar haar soortgenoten.

Circus

Circus Renz International heeft eerder deze week haar tent op het parkeerterrein bij de zeelandhallen opgezet.

Risico

De olifanten staan, net als een aantal kamelen, vlak aan de waterkant op de parkeerplaats bij de Zeelandhallen. Volgens officier van dienst Gert Mulder wordt er in overleg met het circus gekeken of de situatie voor de olifanten aangepast moet worden.