Inschrijven Kustmarathon kan vanaf jaarwisseling

ZOUTELANDE - Internet
Vanaf de eerste seconde van 2013 kan er via internet ingeschreven worden voor de verschillende onderdelen van de Kustmarathon Zeeland. "Vorig jaar hadden veel mensen om kwart voor twaalf de site al open. Rond twaalf uur verversten ze de site en dat kon de server niet aan. Dit jaar wordt de site pas actief vanaf 00:00 uur. Ook hebben we er technisch alle mogelijke dingen aan gedaan om ervoor te zorgen dat er genoeg mensen op onze website kunnen", vertelt organisator Lein Lievense.

Snel
De wandelmarathon is een populair onderdeel. Vorig jaar waren alle beschikbare plekken al na tien uur vergeven. Lievense: "De ervaring leert dat mensen die mee willen doen aan de wandelmarathon zich vroeg moeten inschrijven." Carmen de Witte uit Middelburg is één van de fanatiekelingen die zich vannacht gaat inschrijven: "Ik heb nu een briefje op mijn kussen gelegd, zodat ik het niet kan vergeten. Vorig jaar was ik dat wel en toen had ik niet mijn eigen startbewijs. Vanavond als al het vuurwerk is afgestoken, schrijf ik mij dus snel in om zeker te zijn!"

Nieuw
Het deelnemersaantal wordt dit jaar bij alle onderdelen verhoogd. De wedstrijdmarathon krijgt er 500 bij (totaal 2500). De wandelmarathon stijgt ook met 500 naar 4000 deelnemers. De ladies run gaat naar 1500 hardlopers. En de mountainbiketocht krijgt er 250 plekken bij en komt daarmee uit op 1250 deelnemers.

De mountainbiketocht is langer dan vorig jaar en start op een andere tijd.