Rob Vergouwen stapt op bij Stichting OTZ

OOST-SOUBURG -
Een verschil van inzicht in het te voeren beleid met mede-oprichter Johan de Visser uit Oost-Souburg is de oorzaak van het vertrek van Rob Vergouwen bij OTZ. In augustus 2010 richtte hij samen met De Visser OTZ op om VC Vlissingen uit de financiële problemen te redden. Aan de samenwerking tussen Vergouwen en De Visser is na twee-en-half jaar een einde gekomen. Vergouwen (was voorzitter) is - naar nu blijkt – half november uit de stichting gestapt. “De Visser en ik hebben een andere visie. Hij heeft meer een zakelijk belang. Ik deed het vanuit sportief oogpunt. De Visser kwam zijn afspraken niet na.”

Rob Vergouwen was namens OTZ verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie van het eerste elftal en de technische staf. Ook is hij hoofd- en shirtsponsor van VC Vlissingen en dat blijft hij ook.

Reactie De Visser
Johan de Visser laat in een reactie weten dat OTZ blijft bestaan en zich voor VC Vlissingen blijft inzetten. “Het klopt dat onze visies niet hetzelfde zijn. Rob is meer voor het eerste elftal en ik zou graag meer investeren in de vereniging en de jeugd. Ik ben het niet met hem eens dat ik mijn afspraken niet nakom.”
Bestuur OTZ
De Visser is na het vertrek van Vergouwen het enige bestuurslid van OTZ. Hij wil het bestuur van de stichting uitbreiden met vier of vijf mensen. OTZ ondersteunt niet alleen VC Vlissingen, maar ook ondermeer gehandicaptenvereniging SVGZ'83 in Kruiningen, dartster Karin Krappen en dressuuramazone Carolein van de Plasse uit Yerseke.
Contract inleveren
Trainer Karl Vergouwen was met OTZ sinds half december in gesprek om ook volgend seizoen aan de Irislaan actief te zijn. Maar de oefenmeester heeft dinsdag laten weten dat hij zijn contract voor onbepaalde tijd bij de stichting gaat inleveren. “De huidige OTZ geeft mij persoonlijk geen duidelijkheid over het eerste elftal van VC Vlissingen voor het seizoen 2013-2014”, aldus Vergouwen die aan zijn tweede seizoen bezig is. Hij maakt het seizoen af en hoopt nog promotie naar de hoofdklasse te kunnen realiseren. Vlissingen staat momenteel op de tweede plaats. Vergouwen wil actief blijven als veldtrainer en staat open voor belangstelling van clubs, zo laat hij weten.
Email
Johan de Visser zegt dat Karl Vergouwen zijn vertrek niet officieel bij hem bekend gemaakt heeft. “ Ik heb wel een email gezien, waarin hij schreef dat hij van plan was om te stoppen. Wij willen graag door met Karl. Hij is een goeie clubtrainer. Ik zal nog eens met hem praten.”