Swift verliest topper van Albatros in slotsecondes

ZWIJNDRECHT -
Swift zette na rust een succesvolle inhaalrace in, maar kreeg in de laatste vijf seconden toch nog het deksel op de neus.Beide ploegen begonnen gespannen aan het duel met als inzet de koppositie in de 1e klasse. In de eerste vijf minuten werd niet gescoord, maar daarna nam Albatros het heft in handen. De thuisploeg liep uit naar een 6-1 voorsprong en bij rust was het 10-6.

Tweede helft

In de tweede helft zette Swift een inhaalrace in, al kwam die langzaam op gang. Een kwartier voor tijd was het verschil nog altijd vijf punten (17-12), maar door een aantal goede doelpunten en slorig spel van Albatros, werd het toch nog spannend. Twee strafworpen van Matthijs Pouwer en twee treffers van aanvoerder Richard Geldof zorgden ervoor dat Swift van 19-15 terug kwam tot 19-19. In de "dying seconds" ging het toch nog fout, toen Leon Teunissen een vrije worp verzilverde namens de thuisploeg.

Voorsprong

Albatros heeft met nog drie wedstrijden te spelen nu drie punten voorsprong op Swift. Een kampioenschap en dus promotie naar de Overgangsklasse lijkt er niet meer in te zitten voor de ploeg van trainer Dennis Plantinga.