Vechtpartij Middelburg: dubbele poging tot moord

MIDDELBURG -
Het ene meisje, 16 jaar oud uit Middelburg, heeft 17 maanden jeugddetentie gekregen, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Het andere meisje, 15 jaar oud uit Middelburg, kreeg een werkstraf van 150 uur en drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie.

Wraak

Op 22 augustus krijgen de twee 's middags ruzie met twee andere meiden. Er wordt gescholden en geslagen. Eén van de verdachten liep een bloedneus op en wilde daarom wraak nemen. Er werden thuis wapens gehaald: een mes, een houten stok, een boksbeugel en een schroevendraaier.

Gevecht

Met z'n drieën gaan ze op zoek naar de meiden. Ze vinden ze bij de Langevielebuitenbrug en er ontstaat een gevecht. Eén van de slachtoffers is daarbij met een mes in haar rug gestoken. Een ander slachtoffer is tegen haar hoofd geslagen met een fietsketting. Een omstander die de ruzie wil sussen raakt gewond aan zijn hoofd doordat er met een houten stok in het rond werd geslagen.

Schokkend

De rechtbank vindt wat er gebeurd is zeer schokkend en benadrukt dat poging tot moord wordt beschouwd als één van de ernstigste misdrijven. Het derde meisje dat bij de vechtpartij betrokken was, moet later dit jaar voor de rechtbank komen.