Zeeland viert Koninginnedag 2013

OOST-SOUBURG -
's-Heer Arendskerke
Voor de inwoners van 's-Heer Arendskerke was uitslapen er niet bij. De dag begon daar rond 8.00 uur met een lawaaioptocht door het dorp. Aansluitend was er een dorpsontbijt, waarna in het Arendshuis op een groot beeldscherm de abdicatie kon worden gevolgd.
's-Heer Hendrikskinderen
Ook de inwoners van 's-Heer Hendrikskinderen moesten vroeg uit de veren. Om 6.00 uur stond het dauwtrappen op het programma, gevolgd door een ontbijtbuffet. Vanaf 9.30 uur was de uitzending van de NOS in het Heer Hendrikhuis te bekijken.
Terneuzen
In Terneuzen wordt de traditionele rommelmarkt gehouden. Voor de beste plekjes op de markt moest je wel wat over hebben. Maandagmiddag en -avond werden er al plekjes geclaimd. En dat betekende: overnachten in de buitenlucht terwijl het bijna vroor.
Dreischor
Op het sportveld in Dreischor worden spelen gehouden voor kinderen van de basisschool. Een recordaantal van 70 kinderen heeft zich aangemeld. De spelen begonnen om 10.00 uur. Ook kan er worden meegekeken naar de inhuldiging van koning Willem-Alexander.
Goes
In Goes werd om 9.00 uur de vlag gehesen in de Westerkerk, een uur later begon een prinsessenfeest in een tent naast de kerk.
Kamperland
Kamperland is de enige plaats op Noord-Beveland waar de hele dag activiteiten zijn. Om 11.00 uur begonnen de kinderspelen, de rommelmarkt en een wedstrijd taartenbakken. 's Middags zijn er volksspelen.

Zierikzee

In Zierikzee begon het activiteitenprogramma om 11.45 uur. Koning Iman de eerste is ingehuldigd. De 'koning', de 19-jarige Iman Padmos, kreeg een replica van de mantel die Koning Willem I droeg en een houten kroon. Om 12.30 uur begint de vrijmarkt. Verder is er een spel- en hindernisbaan en zijn er diverse optredens.

Oostkapelle

In Oostkapelle is sinds 12.30 de zeskamp bezig in sporthal De Halve Maan. Om 14.00 uur is de zeskamp onderbroken om met alle deelnemers naar de inhuldiging te kijken.

Tholen

In Tholen bonden ringrijders de strijd met elkaar aan en in Sint Maartensdijk konden kinderen hun oude spulletjes verkopen op de vrijmarkt.