Terugblik op bezoek koningspaar aan Zeeland

OOST-SOUBURG -
Het koningspaar nam op de Brouwersdam afscheid van de provincie Zeeland. Het koninklijk paar ging daar de provinciegrens over naar Zuid Holland. Met het bezoek aan die provincie sluiten koning Willem-Alexander en koningin Máxima de provincietour af.

Tevreden politie

De politie kijkt tevreden terug op het bezoek van het Koningspaar aan Zeeland. Een woordvoerder van de politie spreekt over "een goed verloop van de dag". Tijdens het bezoek hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.

Aanhouding

Wel heeft de politie in de nacht van donderdag een 22-jarige man uit de gemeente Veere aangehouden voor het bedreiging van het koningshuis. Die uitte hij, eerder die dag bij een verkeersongeluk. Hij veroorzaakte opzettelijk een aanrijding op de Stromenweg in Middelburg. Vervolgens ging hij er vandoor. Getuigen meldden dat de man een verwarde indruk maakte en het koningshuis bedreigde. De politie hield de man later aan. Hij zit nog vast.

Samenvatting

Omroep Zeeland zendt vanavond vanavond vanaf 18.20 uur een samenvatting uit op televisie van het bezoek van het koningspaar aan Zeeland.
Meepraten over dit bezoek kan o.a. op sociale media via de hashtag #koninginzeeland