'Woonlasten Goes niet omlaag maar omhoog'

OOST-SOUBURG -
Bezoekers van de website van Omroep Zeeland
dat de daling van 30 euro aan woonlasten in de gemeente Goes niet zou kloppen. Uit de reacties blijkt dat de woonlasten in Goes juist met bijna 30 euro zouden zijn gestegen.

Overzicht

Zaterdag publiceerde RTL een overzicht van de totale woonlasten per gemeente. Daarvoor is een optelsom gemaakt van de onroerend zaakbelasting (ozb), de riool- en de afvalstoffenheffing. Daaruit bleek dat elf van de dertien Zeeuwse gemeenten hun inwoners dit jaar meer in rekening brengen dan in 2012.

Reacties

Op het bericht over die toename op de website van Omroep Zeeland kwamen veel reacties binnen, onder meer over de mogelijk foutieve cijfers. De fout zou voortkomen uit een nieuwe manier van berekenen van de rioolheffing.

Dubbel

Volgens de bezoekers van de Omroep Zeeland website wordt sinds kort twee keer rioolheffing gerekend, één keer voor de eigenaar en één keer voor de gebruiker. Veel inwoners van Goes betalen in 2013 dus dubbel. Daardoor zouden de woonlasten juist zijn gestegen. Mogelijk is deze nieuwe manier van berekenen van de rioolbelasting niet in de cijfers van RTL en de Vereniging Eigen Huis opgenomen.