Deelnemersveld Supercross Goes krijgt vorm

GOES - Jack Brunell (22) werd in 2011 tweede bij de wedstrijd in de Zeelandhallen. Hij rijdt voor Rabbit Racing Team uit Elshout, een van de hoofdsponsoren van de Supercross. Het is nog niet duidelijk of Adam Chatfield uit Engeland zijn titel komt verdedigen.

Voor Jordi van de Wiele (18) uit Sint-Jansteen wordt de wedstrijd bijzonder. Hij zal voor het eerst bij de Inters zijn opwachting maken. Van de Wiele rijdt voornamelijk wedstrijden in België en komt in Nederland niet veel in actie vanwege de reistijd.

Komend weekend gaat de organisatie van de Supercross (Stichting Motorsport Zeeland) bij de Supercross in Venray proberen om meer coureurs enthousiast te maken voor deelname. In de hoogste klasse, de Inters Open, hebben tot nu toe tien coureurs zich ingeschreven. Er is ruimte voor 32 motocrossers.

Iets meer dan 200 coureurs hebben zich tot nu toe zich ingeschreven voor de wedstrijden. Er kunnen maximaal 280 coureurs meedoen.

De Supercross in Goes kent dit jaar een nieuw programma. De Inters komen ook op vrijdag in actie. Daarnaast is er onder meer een damesklasse toegevoegd.