Politie deelt 16 boetes uit in Hulst

HULST -
De Belastingdienst heeft bij de controle 35.400 euro aan achterstallige betalingen en betaalboetes geind. Eén automobilist moest per direct zijn auto inleveren. Die werd in beslag genomen en is weggesleept.

Gordel

Van de zestien boetes die door de politie werden uitgedeeld, waren er negen voor het niet dragen van de autogordel. Eén van de boetes was voor niet-handsfree bellen.

Rijbewijs

Er was ook een automobilist die reed zonder rijbewijs. Een andere automobilist had wel een rijbewijs, maar kon deze bij deze controle niet aan de politie tonen.

Kenteken

Ook de papieren van de auto werden gecontroleerd. Tweemaal werd geconstateerd dat iemands APK was verlopen. Twee voertuigen hadden te donker getinte ruiten. En ook voerden twee weggebruikers geen of een onjuiste kentekenplaat bij een aanhangwagen.

Naheffing

De Belastingdienst constateerde bij de controle in één geval van onterecht gebruik van groene kentekenplaten. Ook voldeed een bestelauto met een grijs kenteken niet aan de gestelde eisen. Beide bestuurders krijgen een naheffing van de motorrijtuigenbelasting.

Automatisch

Bij deze controle werd onder meer gebruikgemaakt van automatische nummerplaatherkenning. Kentekenplaten worden automatisch gelezen en door een computer vergeleken met een database. Zo kan de politie gestolen voertuigen en voertuigen waarvan de eigenaar openstaande boetes of belastingschulden heeft, geautomatiseerd opsporen.