Voorzitter: alles gedaan om Micmec te redden

VLISSINGEN - Bij hen leeft het idee dat het bestuur zich niet hard genoeg heeft gemaakt voor de stichting. Daardoor zou het de gemeenten te gemakkelijk zijn gemaakt om de stichting te laten gaan. Volgens voorziter Geene heeft het bestuur de bezuiniging van de gemeente Middelburg op natuur- en milieu-educatie van 30.000 naar 15.000 euro teruggebracht, waardoor de overlevingskansen van Micmec groter werden.

Geldgebrek

Micmec, het milieu-informatie- en educatiecentrum in Vlissingen, stopt definitief na twintig jaar actief te zijn geweest op Walcheren. De Walcherse gemeenten, die Micmec subsidiëren, willen de financiële tekorten niet aanvullen. Micmec is nu bezig om alle taken van de stichting af te ronden. De stichting kampt al jaren met financiële problemen.

Sluiting

Wanneer Micmec precies dichtgaat is nog onbekend. Er was sprake van dat mogelijk deze maand al alle lopende activiteiten stopgezet moesten worden. Micmec probeert nu tijd te rekken zodat ze langer de mogelijkheid hebben om alle lopende zaken goed af te ronden en al het materiaal naar archieven te kunnen brengen. De stichting gaat uiterlijk komende zomer dicht.