Eerste strandpaviljoen op Zuid-Beveland

BAARLAND -
Robert Northolt en Kimmo Pankow zijn samen eigenaar van de nieuwe zaak. Northolt is tevens eigenaar van camping Scheldeoord, die net andere kant van de dijk ligt. Het paviljoen gaat 'De Landing' heten en wordt volgende week zaterdag geopend.

Tweedehands

Dat het gebouw tweedehands is, maakt de eigenaren niks uit. 'Het gebouw heeft geleefd in Vlissingen en had een prachtige ambiance. Van die ambiance hopen we ook een beetje mee te nemen', vertelt Pankow.

Vertraging

De bouw van het paviljoen liep twee maanden vertraging op, omdat Stichting Behoud de Zak van Zuid-Beveland bezwaar aantekende. De stichting vond dat de gemeente Borsele en de exploitant voldoende rekening moest houden met de natuur dichtbij de horecavoorziening. Eind juli zag de stichting af van verzet. De vergunning voor het dijkpaviljoen is vijf jaar geldig.

1 september

Zuid-Beveland heeft nog geen strandpaviljoen, dus denken Pankow en Northolt dat dit een gat in de markt is. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt, maar 1 september staat het eerste feest al op de planning. 'De buitenkant blijft niet blauw, maar in een week tijd lukt het waarschijnlijk niet meer om al het schilderwerk af te krijgen. Maar dan kan er natuurlijk wel al een kopje koffie gedronken worden', aldus Northolt.